Látnivalók


Városháza

Városháza

A Fő téren álló városháza 1769-ben, késő barokk stílusban Hofstädter Kristóf tervei alapján, megyei szállásháznak épült, majd keleti irányban bővítve, copf stílusban építették át.Távolság a szálláshelytől: 2.400 méter – térkép Keszthely, Fő tér 1.

Pethő- vagy Goldmark-ház

Pethő- vagy Goldmark-ház

A sétálóutca műemlék jellegű épületei közül a legrégebbi az utca közepe táján található barokk stílusú Pethő- vagy Goldmark-ház. Itt született 1830-ban Goldmark Károly, a híres zeneszerző.Távolság a szálláshelytől: 2.600 méter – térkép Keszthely, Kossuth u. 22.

Festetics György szobra

Festetics György szobra

Festetics György szobrát Farkas Ferenc – Herman Lipót-díjas szobrászművész – készítette. Születésének 250. évfordulója alkalmából, 2005-ben avatták fel.Távolság a szálláshelytől: 2.500 méter – térkép Keszthely, Fő tér

Balatoni Múzeum

Balatoni Múzeum

A XIX. század utolsó évtizedében vetődött fel egy balatonvidéki múzeum létrehozásának gondolata. 1925-28 között épült fel az egykori hercegi telken a neobarokk épületl.Távolság a szálláshelytől: 2.500 méter – térkép Keszthely, Balaton u.2

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A barokk kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte el. A XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették, így ma 101 helyiséggel büszkélkedhet.Távolság a szálláshelytől: 2.500 méter – térkép Keszthely, Kastély u.1.

Kis Szent Teréz Bazilika

Kis Szent Teréz Bazilika

A sarutlan karmeliták monumentális, neoromán stílusú temploma és a hozzá csatlakozó rendház a XX. században épült. A templom bazilika minor rangban van.Távolság a szálláshelytől: 2.500 méter – térkép Keszthely, Tapolcai u.1.

Balaton Szinház

Balaton Szinház és Kongresszusi Központ

A 2002-ben felavatott Balaton Szinház és Kongresszusi Központ Csontos Csaba tervei alapján készült. A színház arculatát Schrammel Imre domborművei gazdagítják.Távolság a szálláshelytől: 2.300 méter – térkép Keszthely, Fő tér 3.

Zsinagóga

Zsinagóga

A Pethő- vagy Goldmark-ház udvarának végében áll a belső felújításra váró zsinagóga. A Pethő sarki zsidóház helyén épült 1780. körül Hofstadter Kristóf terve alapján a zsinagóga.Távolság a szálláshelytől: 2.600 méter – térkép  Keszthely, Kossuth L.u. 20.

Gótikus templom

Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom

A gótikus templom Keszthely legrégebbi épülete, 1974-ben fedezték fel a szentély falfestményeit, amelyek a mai Magyarország legnagyobb felületű gótikus freskói.Távolság a szálláshelytől: 2.500 méter – térkép Keszthely, Kastély u. 1.